piatok 16. mája 2014

Scrub dilema ... alias domáci alebo kupovaný?!



Čo je scrub? Je to lekárnička pre vaše pery. Scrub je na prekrvenie pier, dodá im potrebnú hydratáciu, zbaví vás napnutia pier, vrások a hlavne pery jemne a šetrne peelinguje. Jeho hlavnou súčasťou by mal byť cukor. A pokiaľ sa bavíme o naozaj bio produkte teda čo najzdravšom tak by to by mal byť trstinový hnedý cukor. Samozrejme sa táto aj na chuť výborná záležistosť dá kúpiť ako hotová vec. Je to naozaj výborná vec hlavne pre tie, ktoré používajú rúže. A pre používateľky matných rúžov by to mal byť GRÁL! :) obmedzíte tak tvorbu šupiniek, ktoré niektoré rúže bohužiaľ tvoria na perách.




Čo sa týka ceny je to dosť široké rozhranie. Treba pozerať, tak ako u všetkého, na značku.

Takým asi najznámejším scrubom je scrub od značky LUSH fresh hanndmade cosmetics. Ja som vyskúšala konkrétne Bubblegum. Je to podľa názvu žuvačková ovocná chuť. Mám naozaj problém aby som to nezožrala :)
Zbaví vás odumretej kožičky na perách vďaka peelingovej cukrovej štruktúre.

Cena týhto sladkých záležitostí sa pohybuje od 8eur.
Viac informácií o predaji nájdete tu.





Hovoríte že je to veľa peňazí za takú vec. No tak si ho urobte samy. Je to jednoduchá záležitosť, kde môžete prejaviť svoju kreativitu a hlavne, si ho vytvoríte podľa vlastnej chuti.
1.  Hlavnými ingredienciami by mal byť určite cukor. Odporúčam trstinový hnedý cukor pokiaľ vám záleží na tej najzdravšej a najlepšej verzií. Samozrejme hovoríme o krištáľovom cukre kvôli jeho hrubosti aby to bol naozaj ten najlepší peeling.

2.  Druhou vecou olej alebo maslo. V tomto máte viac možností: bambucké maslo, kakaové maslo, kokosový olej, mandľový olej, olivový olej. To je iba pár príkladov z veľkého množstva možností. Niektoré oleje ako kokosový olej pri normálnom stave tuhne takže pre jeho lepšie využitie môžete použiť aj trošku olivového alebo iného oleja, pokiaľ by ste chceli jeho tuhnutie regulovať.

3.  Tento bod záleží od vášho mlsného jazýčka: či je to med, kakao alebo je určite možné využiť aj vône alebo príchute, ktoré sú špeciálne vyrobené pre výrobu kozmetiky. Tu už vaša chuť a čuch nepozná hraníc. V tomto vám nikto radiť nemôže.

4.  Štvrtou vecou je niečo čím by ste podporili prekrvenie pier. Zázvor alebo chilli. Samozrejme to nieje nutnosť priradiť to do vášho receptu ale pokiaľ vám záleží na prekrvení a krásnej prírodnej červenej farbe vašich pier tak s chuťou do toho. Po pravde taký kakaovo-chilli scrub môže byť úžasný, no nie?! :)



Internet je presýtený receptami na balzámy a scruby. Ale nieje nad vašu fantáziu. Vymyslite si ho samy, upustite zábrany povedzte si čo máte radi a chodte do toho. Budete mať z toho väčšiu radosť a hlavne sa pri tom zabavíte. Držte sa vyššie uvedených štyroch bodov a zbytok je čiste na vás.

...Čo je lepšie, ako hrať sa s fantáziou pre luxus vašich pier?!

...vaša Alexis "devgel" Regi

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára